Dansmuseet
 

 

ÖPPEN FAMILJEVISNING

Söndagar 13.00 pågår t.o.m. 6 januari 2019

Ett spännande besök i dansens fantastiska värld! Dansmuseets grundare Rolf de Maré samlade på kostymer, konst, masker och dockor under sina resor runt om i världen. Följ med på en guidad visning. Passar alla åldrar. Museets öppna visningar ingår i entréavgiften och kan ej förbokas. Visningarna är till för enskilda besökare och mindre sällskap. Är ni ett större sällskap, vänligen boka en egen visning.

Läs mer om utställningen här

 

BOKA EN PRIVAT VISNING

Boka en privat visning för din grupp eller ditt företag. Dansmuseets permanenta utställning ger en inblick i dansens förunderliga värld bland masker, dräkter, konst och filmer. Dansmuseets grundare Rolf de Maré var en av 1900-talets viktigaste svenska kulturpersonligheter och hade hela världen som arbetsfält. Som förkämpe för modernismen inom scenkonsten skapade Rolf de Maré Svenska Baletten i Paris 1920-25.

Visningstid är cirka 60 minuter och kan anpassas utefter gruppens intresse och behov.

Språk: svenska, engelska och franska.

Pris: 1 500 kronor (under museets ordinarie öppettider), 2 000 kronor (övriga tider).

Kontakta Klara Berggren för bokning och information: 08-441 76 52 eller klara.berggren@dansmuseet.se.

 

FÖRBOKADE PROGRAM FÖR BARN OCH SKOLELEVER

Dansmuseet erbjuder visningar, danslekar och workshops för förskolegrupper och förskoleklasser till och med årskurs 9 samt gymnasiet och folkhögskolor. Vi tar även emot grupper med särskilda behov. Dans och visning anpassas efter gruppen. Kontakta Klara Berggren för bokning och information: 08-441 76 52 eller klara.berggren@dansmuseet.se. De program vi erbjuder just nu är:

Dansa en bok – Törnrosa eller Mamy Wata och monstret

Dansa en bok? Javisst! Vi läser och dansar boken Törnrosa eller Mamy Wata och monstret mitt bland Dansmuseets samlingar. Tillsammans med vår museipedagog får barnen använda sin fantasi och kreativitet för att berätta en saga med rörelser till stämningsfull musik.

Längd: ca 60 min.
Pris: 1 000 kr

Programmet passar barn mellan 3–7 år. Vi tar max 20 barn per grupp. Vi erbjuder även visningar för barngrupper med funktionsvariationer.

Dansa en bok stimulerar till läs- och språkinlärning och eget skapande. Metoden är framtagen av Kultur och bildning, Region Uppsala med stöd av Statens kulturråd.

Unknown tornrosa_dansaenbok_2
Mamy Wata och monstret är skriven av och illustrerad av Véronique Tadjo. Törnrosa är illustrerad av Lena Sjöberg. 

Visning: En värld i rörelse

För mellan-, högstadiet och gymnasiet

Via masker, kostymer, dockor, konst och film ger vi oss in i dansens fantastiska värld. I samband med visningen visar vi en film på cirka 20 minuter med dansinslag från hela världen.

Dansmuseets permanenta utställning är en interaktiv utställning baserad på museets grundare Rolf de Maré och hans samlingar. Ett spännande besök bland masker, dräkter och filmer från världens alla hörn. Vi har även en tillfällig utställning i galleriet en trappa ner.

Pris 1 000 kronor. Programmet tar cirka 60 minuter och visningen anpassas efter gruppen.

Visningen kan kombineras med dansworkshop i hiphop eller västafrikansk dans mot
en extra kostnad (1 000 kronor hiphop, 2 000 kr västafrikansk dans med live-trummor).

 

Film & samtal: Vad är dans?

Skolbesök för mellan- och högstadiet samt gymnasiet

Dansmuseet besöker skolan med frågeställningen Vad är dans? Under en timme visar vi film med dansinslag från hela världen och sedan har vi tid för frågor och diskussion. Det går även att boka samtal och film med tema Afrika.

Pris skolbesök: 1 000 kronor per grupp. Pris heldag (4 grupper) 3 000 kronor.

Filmvisningen kan kombineras med en dansworkshop i hiphop eller västafrikansk dans på skolan mot en extra kostnad (2 000 kronor hiphop, 3 000 kr västafrikansk dans med live-trummor).

 

Visning & dans: Hela världen dansar

För förskola, förskoleklasser och lågstadiet

Följ med oss på en upptäcktsresa i Rolf de Marés fotspår, bland masker, dockor och kostymer från när och fjärran. Vi får en glimt av dansens förunderliga värld, gör en piruett som i balett och sedan virvlar vi runt och stampar i takt till härlig musik från olika kulturer.

Hela världen dansar är ett program där barnen under en timme får en kortare visning av utställningen Rolf de Marés Dansmuseum. Vi tittar på film med dans från olika delar av världen och provar på några enkla danssteg.

Vi kan ta emot grupper med upp till 30 barn och programmet tar cirka 60 minuter.

Pris: 1 000 kronor

 

Västafrikansk danslek med Klara och Lejonet Leo

För förskola, förskoleklasser och lågstadiet

Kom så smyger vi ut i djungeln! Med fantasifulla och roliga rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika. Massor av dansglädje utlovas! Vi börjar med att se film med dans från olika länder i Afrika, allt ifrån imponerande frivoltsdans i Nigeria till maskdans i Burkina Faso.

Vi dansar till live-trummor med musiker från Västafrika.

Pris: 1 000 kronor.

Vi tar emot grupper med upp till 30 barn och programmet tar cirka 60 minuter.

 

Danslek Hiphop

För förskola, förskoleklasser och lågstadiet

Tillsammans med Daniel Rörström provar vi på rytmiska danssteg till hiphop-musik. Lätt och lekfullt hittar vi egna sätt att uttrycka oss. Hiphop är en dansstil med mycket attityd och coola grooves. Det blir mycket lek och rörelseträning. Vi börjar med att titta på en kort film med olika stilar inom streetdansen såsom breaking och locking.

Vi tar emot grupper med upp till 30 barn och programmet tar cirka 60 minuter.

Pris 1 000 kronor.

 

Danslek Balett

För förskola, förskoleklasser och lågstadiet

Med enkla och roliga övningar lär vi oss grunderna i balett. Carolina Larsson visar en kort film med smakprov på några av balettens superstjärnor. Lätt som en plätt gör vi en piruett och virvlar runt till underbar musik som får oss att känna oss som prima ballerinor och mästerdansörer.

Vi tar emot grupper med upp till 30 barn och programmet tar cirka 60 minuter.

Pris 1 000 kronor.

 

Dansworkshop Hiphop

För mellan-, högstadiet och gymnasiet

Hiphop är en rytmisk och utmanande dansstil. Attityd, fotarbete, coola grooves, synkroniserade armrörelser och vågor genom kroppen är självklara inslag. Hiphop är en sammansmältning mellan gamla och nya streetdansstilar och den utvecklas ständigt i takt med att nya stilar dyker upp och musiken förändras. Dessa stilar hämtar sin inspiration från såväl gatan som välpolerade musikvideos.

Daniel visar först en kort film med olika streetdansstilar och berättar om hiphopdansens historia och spridning i världen. Daniel Rörström är en mycket omtyckt och efterfrågad pedagog, dansare och koreograf.

Pris 1 500 kronor.

 

Dansworkshop Västafrikansk dans

För mellan-, högstadiet och gymnasiet

En rolig och intensiv dansklass i traditionell dans från Guinea i Västafrika. Workshopen börjar med en introduktion om dans i Afrika och en kort filmvisning. Alhassane Camara är född och uppvuxen i Guinea, Västafrika. Han har under många år arbetat som dansare, koreograf och danslärare i Guinea, Senegal, Gambia och Guinea Bissau. Numera undervisar han och håller workshops runt om i Sverige och Europa. Alhassane är mycket omtyckt för sin pedagogiska förmåga och sin positiva energi. Dansen ackompanjeras av två musiker på djembe och doundoun.

Pris 2 500 kronor.

Nivån på dansen anpassas till gruppen. Workshopen är cirka 60 minuter. Dansen kan kombineras med en introduktion av Dansmuseet utan kostnad.

 

Boka en dansworkshop på skolan!

Hiphop: Pris från 2 500 kronor.
Västafrikansk dans: Pris från 3 500 kronor inklusive musiker.

 

Danspedagoger

Klara Berggren har lång erfarenhet som danspedagog för både barn och vuxna, främst inom den västafrikanska dansen. Hon arbetar som museipedagog på Dansmuseet där hon håller i Hela världen dansar, danslek och babydans för bokade och öppna barngrupper.

Carolina Larsson har undervisat i dans sedan mitten på 1990-talet. Hon är utbildad dansare vid Balettakademien och utbildad danspedagog vid Dans och Cirkushögskolan och hennes huvudämnen är klassisk balett och jazzdans. Carolina undervisar på ett flertal dansskolor i Stockholm.

Daniel Rörström är sedan 15 år tillbaka en mycket omtyckt och efterfrågad pedagog, dansare och koreograf. På senare år har han fokuserat på hiphop och stepp nästan uteslutande. Han använder sin stora kunskap om hiphop-dansens historia under klasserna för att ge mening och djup till undervisningen, vilket är mycket uppskattat.

Alhassane (Lansana) Camara är född och uppvuxen i Guinea, men bor sedan flera år i Stockholm. I Guineas huvudstad Conakry dansade och koreograferade han i kompaniet Wassasso. Han har även under många år arbetat som dansare, koreograf och danslärare i Senegal, Gambia och Guinea Bissau. Numera undervisar han och håller workshops runt om i Sverige och Europa. Alhassane är mycket omtyckt för sin pedagogiska förmåga och sin positiva energi.

 

Kontakt och bokning
E-post: klara.berggren@dansmuseet.se
Telefon: 08-441 76 52

 

Museets öppettider

Tisdag – fredag kl. 11–17
Lördag – söndag kl. 12–16
Måndag stängt 

Entré

Vuxen 120 SEK
Pensionär 80 SEK
Student 80 SEK
0–18 år Fri entré

Hitta hit

Dansmuseet
Drottninggatan 17
111 51 Stockholm

Hitta oss på kartan

Biljetter

logga lågupplöst copy_webb

Köp biljetter till våra föreställningar hos kulturbiljetter.se eller boka på 08-441 76 51. Det går även bra att köpa biljetter direkt i museets butik.

Study Center

Dansmuseets bibliotek, videotek och arkiv utgör tillsammans Rolf de Maré Study Center.

Läs mer om hur du bokar tid

Nyhetsbrev

Prenumerera på museets nyhetsbrev och få information om vad som är på gång hos oss cirka fyra gånger per säsong.

Beställ nyhetsbrevet här

TripAdvisor

Tyck till och läs omdömen om Dansmuseet på TripAdvisor.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av vår webbplats. Läs mer

Dansmuseets hemsida www.dansmuseet.se använder cookies (kakor) som endast lagras temporärt på din dator. De är s k sessions-kakor. Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera under ditt besök på nätet.

Stäng