Dansmuseet
 

runestam_loop2_rgb

 

 

Lilian Runestams Stipendium 2019

 

LILIAN RUNESTAMS STIPENDIEFOND

Lilian Runestam inrättade år 1985 en fond vars årliga avkastning skall gå till ett stipendium för barndanspedagoger. Syftet med fonden var att stimulera till en förkovring och fördjupning i ämnet barndans. Lilian Runestam, ledande danspedagog och under åren 1970-1980 rektor för Danshögskolan, konstaterade i sin motivering för att inrätta fonden att undervisningsämnet barndans inte rönt det stöd detta viktiga ämne förtjänar. Hon framhöll att den första kontakten med dans och dansträning är av största vikt för det minderåriga barnet. Under de första utvecklingsåren skall stil- och formkänsla grundläggas och det naturliga rörelsebehovet tillvaratas i en dansriktig form. Det är därför viktigt att danspedagogen har en riktig förståelse för och god kunskap om små barns utvecklingsmöjligheter inom detta område.

 

Enligt Lilian Runestams önskan är det Dansmuseets styrelse som förvaltar fondens medel. De ansökningar som kommit in bedöms av en jury, vari nu ingår Elisabet Sjöstedt Edelholm, Robin Haggar, Eva Johnson, Åsa Fagerlund, Pirjo Päntikainen Blomkvist, Inger Pålsson och suppleant Margareta Kempe Allansson. Hedersledamot är Amanda Christensen Kaiser.

 

Lilian Runestams stipendiefond utlyser härmed för 2019 sitt stipendium för förkovring och fördjupning i undervisningsämnet barndans för barn i åldrarna 3-9 år.

Stipendiet är på 18 000 kr för år 2019

 

Sökande till stipendiet bör ha följt undervisningen i barndans vid Dans och Cirkus Högskolan eller likvärdig institution. Sökande, i ålder mellan 20 och 50 år skall enligt stadgarna äga dokumenterad musikalitet och rytmkänsla, fantasi och känsla för stil och estetiska värden.

 

————————————————————————————————————–

runestam_webbunderisda

Ansökan ställs till Styrelsen för Dansmuseet, Box 7213, 103 88 Stockholm och skall vara styrelsen tillhanda senast den 28 februari 2019.

 

Ansökan skall vara skriven på dator och innehålla en CV med uppgifter om sökandens namn, adress, ålder, utbildning och nuvarande verksamhet. Vidare skall sökanden ange hur stipendiet är avsett att utnyttjas.

Ev. frågor om stipendiet besvaras av margareta.allansson@gmail.com

 

Inkomna ansökningar bedöms av juryn och stipendiet utdelas vid Föreningen Dansmusei Vänners årsmöte den 5 maj 2019. Mottagare av stipendium skall lämna en kortfattad rapport till Dansmuseets styrelse över hur stipendiet har använts.

 

Fonden har pga knappa ekonomiska resurser ingen möjlighet att besvara andra ansökningar än den som beviljats stipendiet. Alla sökanden är dock välkomna att återkomma vid nästa ansökningstillfälle.

 

Museets öppettider

Tisdag – fredag kl. 11–17
Lördag – söndag kl. 12–16
Måndag stängt

Entré

Vuxen 120 SEK
Pensionär 80 SEK
Student 80 SEK
0–18 år Fri entré

På gång

Lördag 13/4 kl. 13
Sista chansen! Lördagsdans för barn: Västafrikansk danslek

Söndag 14/4 kl. 13
Öppen visning av Gastar, Generaler och Gudinnor

Söndag 14/4 kl. 16–20
West Coast Swing

Tis–ons 16–17/4 kl. 13–15
Påsklov: Skuggspelsverkstad

Läs mer om vår programverksamhet

Hitta hit

Dansmuseet
Drottninggatan 17
111 51 Stockholm

Hitta oss på kartan

Biljetter

logga lågupplöst copy_webb

Köp biljetter till våra föreställningar hos kulturbiljetter.se eller boka på 08-441 76 51. Det går även bra att köpa biljetter direkt i museets butik.

Study Center

Dansmuseets bibliotek, videotek och arkiv utgör tillsammans Rolf de Maré Study Center.

Läs mer om hur du bokar tid

Nyhetsbrev

Prenumerera på museets nyhetsbrev och få information om vad som är på gång hos oss cirka fyra gånger per säsong.

Beställ nyhetsbrevet här

TripAdvisor

Tyck till och läs omdömen om Dansmuseet på TripAdvisor.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av vår webbplats. Läs mer

Dansmuseets hemsida www.dansmuseet.se använder cookies (kakor) som endast lagras temporärt på din dator. De är s k sessions-kakor. Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera under ditt besök på nätet.

Stäng