Dansmuseet
 

PERMANENT UTSTÄLLNING

Dansmuseet har en unik position som världens första museum ägnat åt danskonsten. I vår permanenta utställning finns Rolf de Marés samlingar av måleri, kostym och föremål med anknytning till dans och teater från hela världen. Följ med på en originell världsresa i fotspåren av museets grundare Rolf de Maré (1888-1964) och upptäck kulturskatter från Asien, Afrika och Nordamerika. Som förkämpe för modernismen inom scenkonsten skapade Rolf de Maré Svenska Baletten i Paris (1920–1925). Kompaniet framförde konstnärligt banbrytande uppsättningar – allt i samarbete med konstnärer som Fernand Léger, Francis Picabia och Nils Dardel. I utställningen finns dekorskisser, scenmodeller, foto och film från Svenska Balettens intensiva år. Museet har även förvärvat en av världens främsta samling av kostymer från den legendariska Ryska Baletten varav några exemplar finns utställda. Dansen idag och imorgon finns också med på resan. 

Installationen av Dansmuseet på Drottninggatan 17 har genomförts med stöd av Jacob Wallenbergs Stiftelse och The Barbro Osher Pro Suecia Foundation samt Stiftelsen Rolf de Marés Minnesfond.

Läs mer om Dansmuseets samlingar

 

Museets öppettider

Tisdag – fredag kl. 11–17
Lördag – söndag kl. 12–16
Måndag stängt

Entré

Vuxen 120 SEK
Pensionär 80 SEK
Student 80 SEK
0–18 år Fri entré

Hitta hit

Dansmuseet
Drottninggatan 17
111 51 Stockholm

Hitta oss på kartan

Biljetter

logga lågupplöst copy_webb

Köp biljetter till våra föreställningar hos kulturbiljetter.se eller boka på 08-441 76 51. Det går även bra att köpa biljetter direkt i museets butik.

Study Center

Dansmuseets bibliotek, videotek och arkiv utgör tillsammans Rolf de Maré Study Center.

Läs mer om hur du bokar tid

Nyhetsbrev

Prenumerera på museets nyhetsbrev och få information om vad som är på gång hos oss cirka fyra gånger per säsong.

Beställ nyhetsbrevet här

TripAdvisor

Tyck till och läs omdömen om Dansmuseet på TripAdvisor.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av vår webbplats. Läs mer

Dansmuseets hemsida www.dansmuseet.se använder cookies (kakor) som endast lagras temporärt på din dator. De är s k sessions-kakor. Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera under ditt besök på nätet.

Stäng