Dansmuseet
 

ANNA DUNCAN: 
I ISADORAS FOTSPÅR

12 november 2010 – 27 februari 2011

Hon var lika berömd för sin barfotadans i nästan genomskinliga tunikor som för sina radikala idéer om förhållandet mellan könen. Hon var en orädd förespråkare för kvinnans rättigheter och både hennes dans och hennes idéer fick moralväktarna att reagera.

Isadora Duncan har blivit en av 1900-talets största legender tack vare sin självständighet som kvinna och dansare, tänkare och aktivist. Hon förändrade samhället, teatern och dansen. Den unga Anna Denzler från Schweiz var en av Isadoras första elever. Hon blev en av hennes ”döttrar”, en av de sex berömda ”Isadorables”. Hon vigde sitt liv åt Isadora och hennes dans.

Utställningen bygger på Anna Duncan-arkivet på Dansmuseet som innehåller fotografier, teckningar och kostymer. Vi får följa en ung kvinna och hennes liv med den moderna dansens moder och en av feminismens pionjärer.

I samband med utställningen publiceras en tvåspråkig(sv/eng) bok 
Anna Duncan: I Isadoras Fotspår.

Tillbaka

Öppettider

Tisdag – fredag 11.00-17.00
Lördag – söndag 12.00-16.00
Måndagar stängt 

Entré

Just nu förbereder vi vårens utställning Men in Motion som öppnar 21 april. Fri entré till museets permanenta utställning. Välkommen!

Hitta hit

Dansmuseet
Drottninggatan 17
111 51 Stockholm

Hitta oss på kartan

Biljetter

Köp biljetter till våra föreställningar via Kulturbiljetter.se eller boka via telefon 08 441 76 51. Du kan även köpa biljetter direkt i museets butik. 

Butik

Här finns Stockholms största sortiment av dansböcker och dansfilmer och mycket mer. Välkommen!

Läs mer om butiken

Bistro

Dansmuseets restaurang Bistro Rolf de Maré serverar franska och skandinaviska klassiker, lättare lunchrätter, vin, öl, desserter och nybryggt kaffe.

Läs mer på bistrorolf.net

Study Center

Dansmuseets bibliotek, videotek och arkiv utgör tillsammans Rolf de Maré Study Center.

Läs mer om hur du bokar tid

Nyhetsbrev

Prenumerera på museets nyhetsbrev och få information om vad som är på gång hos oss cirka fyra gånger per säsong.

Beställ nyhetsbrevet här

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av vår webbplats. Läs mer

Dansmuseets hemsida www.dansmuseet.se använder cookies (kakor) som endast lagras temporärt på din dator. De är s k sessions-kakor. Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera under ditt besök på nätet.

Stäng