Dansmuseet
 

kroki

Kroki med modell i rörelse

Onsdagar 8, 15, 22, 29 oktober och 5, 12, 19, 26 november kl. 17.30–19.15

Fånga dansarens uttryck i form, balans och rörelse. Ibland i längre men oftast i kortare poser. En rolig utmaning för både nybörjare och erfarna krokitecknare.

“Teckning av dansare i rörelse är för mig en otroligt givande och utvecklande form av kroki. Att studera skickligt utförd dans på nära håll sätter sinnet i totalt fokus på att teckna och fånga rörelse, rytm och energi. Känslan när det fungerar som bäst är närmast obeskrivlig. En riktig utmaning och en ny dimension i mitt tecknande”. – Juha Nyberg 

Pris: 100 kronor, drop-in.

rookie

ALL STYLE ROOKIE BATTLES

Fredag 24 oktober kl 20.00-22.00 (dörrarna öppnas kl 19.00)

Streetstar bjuder in alla Sveriges dansskolor till stor danstävling på Dansens Hus: Streetstar Dance School Challenge. Fredagen den 24 oktober arrangeras “All Style Rookie Battles” på Dansmuseet – en freestyletävling för alla unga dansare som vill utveckla sin battle-teknik. Denna tävling är indelad i två kategorier: 8-14 år och 15-20 år. Man tävlar 2 mot 2 och väljer vilken/vilka stilar man vill tävla i. Den riktar sig endast till dansskolelever där man representerar sin dansskola men alla är välkomna att titta på tävlingen, biljetter kostar 100 kr. För mer information besök Streetstars webbplats.

Pris: 100 kronor. Cash is king.

Streetstar är en ideell förening som skapar och producerar ungdomskultur. Streetstar grundades hösten 2005 av Joachim Hövel och Martin C. Ferretti. Passionen är urban dans och musik. Streetstar samlar årligen över 5000 besökare och dansare ifrån över 30 länder. Mer information www.streetstar.se

workshop_ny

WORKSHOP I STREETDANCE

För ungdomar och vuxna från 15 år. Inga förkunskaper krävs.

Lördagar 4, 11, 18, 25 oktober kl. 15.00

Ta chansen att prova på fyra olika dansstilar med några av Sveriges bästa dansare. Dansklasserna arrangeras i samarbete med Streetstar.

Längd: ca 60 minuter.

4 oktober HIP HOP med Daniel Rörström.
11 oktober HOUSE med Andreas Barison Sanchez.
18 oktober DANCEHALL med Jacqueline N Sahlin.
25 oktober VOGUING med Fredrik “Milan” Quiñones.

Pris: 100 kronor (50 kronor för ungdomar t.o.m. 18 år), drop in. 

hiphopdanslek_webb_program2

hip hop danslek

För barn 5–10 år.

Söndagar 5, 12, 19, 26 oktober kl. 13.00

Tillsammans med Daniel provar vi på några enkla steg till cool hip hop musik. Vi börjar med att titta på en kort film med olika stilar inom streetdansen, allt ifrån breaking till locking. Det blir mycket lek och rörelseträning.

Daniel Rörström har arbetat som danslärare i över femton år och är en mycket omtyckt och efterfrågad pedagog, dansare och koreograf. Han är bland annat utbildad på Balettakademien och i New York. Som dansare och koreograf har han jobbat med artister som Danny Saucedo, BOUNCE och Darin. På senare år har han fokuserat på hip hop och stepp. Han använder sin stora kunskap om hip hop-dansens historia för att ge mening och djup i undervisningen, vilket brukar vara mycket uppskattat.

Längd: ca 60 minuter

Medverkande: Daniel Rörström.

Pris: 80 kronor (40 kronor för syskon och fri entré för medföljande vuxen), drop-in.  

helavarldendansar_webb_program

hela världen dansar

Visning med dans för barn 4–10 år. Höstlovet (v.44) 28 oktober – 1 november kl. 14.00.

Kom och dansa med oss på höstlovet! Följ med på en upptäcktsresa i Rolf de Marés fotspår, bland masker, dockor och kostymer från när och fjärran. Vi får en glimt av dansens förunderliga värld, gör en piruett som i balett och sedan virvlar vi runt och stampar i takt till musik från olika kulturer. Hela världen dansar är ett program där barnen får en kortare visning av Rolf de Marés Dansmuseum, titta på film med dans från hela världen och sist men inte minst prova på några enkla danssteg.

Längd: ca 60 minuter.

Pris: 80 kronor (40 kronor för syskon och fri entré för medföljande vuxen), drop-in.

ofa_danceoke_webb_program

ÖFA: DANCEOKE

Fredagar 29 augusti, 3, 31 oktober och 28 november kl. 18.00

Fri entré!

ÖFA-kollektivet bjuder in dig till Danceoke på Dansmuseet. Danceoke är nästan som karaoke men istället för att sjunga ensam så dansar vi tillsammans. Vi gör detta till musikvideos och fyller hela dansgolvet med fantastiska moves. Det är enkelt. Titta, härma och dansa till stjärnor som Beyoncé, Whitney, Britney och Gwen! ÖFA: Danceoke ruckar på relationen mellan artist och publik och ger deltagarna ett speciellt fokus. I pausen finns chansen att se utställningen Rolf de Marés Dansmuseum eller att svalka sig i bistron som frestar med after work.

ÖFA-kollektivet är ett feministiskt nätverk och stödforum. Sedan starten 2004 har kollektivet arbetat fram flera scenkonstproduktioner, workshops, utställningar och klubbpreformances. Våren 2013 körde ÖFA sin Danceoke som publikuppvärmning inför The Knifes konserter i Stockholm.

Längd: 2 x 20 minuter + paus

Medverkande: Medlemmar från ÖFA-kollektivet. 

TRIBAL A3

Dansjam

Fredagar 12 september, 17 oktober, 21 november och 12 december kl. 18.00–22.00 (dörrarna öppnas kl. 17.30). Workshop kl. 18.00–18.30.

Fri entré hela kvällen!

Fyra fredagar i höst bjuder Dansmuseet och Streetstar in till dansjam på museet. En helkväll med olika teman och musikstilar. Vi har såklart bjudit in Stockholms bästa DJ’s! Kvällen börjar med en kort workshop under ledning av en i stilens grymmaste dansare. Rekommenderas från 15 år och uppåt. 

12 september FUNK (Workshop:THERESA GUSTAVSSON, DJ:JAM ONE, Host/MC:NIKI).
17 oktober HIP HOP (Workshop: THERESA GUSTAVSSON, DJ: BJ PIGGO, Host/MC: TOJU (SJUKSTUGAN)
21 november DANCEHALL (Workshop:JACQUELINE ENOUGH, DJ:YANGSTA, Host/MC:DAMION)
12 december VOGUING BALL (Workshop:AVIANCE MILAN, DJ:FUNKY LOFFE, Host/MC:TBA.)

Streetstar är en ideell förening som skapar och producerar ungdomskultur. Streetstar grundades hösten 2005 av Joachim Hövel och Martin C. Ferretti. Passionen är urban dans och musik. Streetstarfestivalen samlar årligen över 5000 besökare och dansare ifrån över 30 länder. Mer information www.streetstar.se

thetenthmuse_webb_program

The Tenth Muse

Urpremiär 5 november

Nytt dansverk av Sigge Modigh för Jan-Erik Wikström och Pontus Sundset

I våras presenterade Dansmuseet en ny koreografisk begåvning, Sigge Modigh, som skapade Short Stories för museets vackra bankhall. “Det finns många tecken på att det äntligen våras för berättande dans i Sverige. Sigge Modighs berättelse väcker aptiten” skrev Gunilla Jensen i SvD.

Nu kommer koreografen tillbaka till Dansmuseet med en spännande duett skapad direkt för två framstående dansare, hovdansaren Jan-Erik Wikström och Pontus Sundset. Två karismatiska scenartister från två olika sorters dans, den klassiska och den moderna. Det blir ett energiladdat möte utöver det vanliga. “En musa är för mig någon som ger dig trygghet att skapa i, en välmenad spark i baken när du behöver den och tvingar dig att utvecklas genom att ifrågasätta dina val, säger Sigge Modigh.

Be thou the tenth Muse, ten times more in worth
Than those old nine which rhymers invocate
- W. Shakespeare

Idé, koreografi och ljus: Sigge Modigh

Dansare: Jan-Erik Wikström & Pontus Sundset

Set: Carl Thorborg and Sigge Modigh

Musik: Philip Glass & Brahms

Kostym: Pontus Sundset

Urpremiär: 5 november kl. 12.30.

Längd: ca 35 minuter.

Biljetter: 150 kronor. Nu finns biljetter till The Tenth Muse att köpa på kulturbiljetter.se

Urpremiär ons 5 nov kl 12.30
Tor 6 nov kl 12.30
Fre 7 nov kl 12.30
Lör 8 nov kl 14.00
Sön 9 nov kl 14.00
Lör 15 nov kl 14.00
Sön 16 nov kl 14.00

Kulturbiljetters logga liten

afrikansk_babydans_hemsidaprogram

Afrikansk babydans

Med Klara Berggren. För barn 3–15 månader och medföljande vuxen. 

Torsdagar 20, 27 november och 4, 11 december kl. 10.00. 

Kom och dansa loss med din bebis! Det blir mycket gung, rytm och närhet. Vi dansar till härlig musik från den afrikanska kontinenten. 

Klara Berggren har lång erfarenhet som danspedagog för både barn och vuxna, främst inom den västafrikanska dansen. Hon arbetar som museipedagog på Dansmuseet där hon håller i Afrikansk danslek och Hela världen dansar för bokade och öppna barngrupper. Hon undervisar även på ett antal dansskolor i Stockholm och har babydans på bibliotek.

Längd: ca 60 minuter. 

Medverkande: Klara Berggren

Pris: 80 kronor (40 kronor för syskon och fri entré för medföljande vuxen), drop-in. 

 

dansochforskning_webb_program

En kväll med KATE ELSWIT (UK) & JENS RICHARD GIERSDORF (US)

Torsdag 20 november kl. 17.30–19.00

Fri entré

Stiftelsen Lilian Karina har varje år sedan 2010 delat ut ett stipendium på 70 000 kronor för forskning om danskonst och politik under 1900-talet. I år är sista gången. Stiftelsen bjuder in till en kväll på Dansmuseet med 2013 och 2014 års stipendiater Kate Elswit, Storbritannien och Jens Richard Giersdorf, USA.

Ph D Kate Elswit, är dansforskare, koreograf, curator och dramaturg. Hon är universitetslektor vid University of Bristol, Theatre and Performance Studies. I sin aktuella forskning skärskådar hon Kurt Jooss plats i den tyska danshistorien och arvet av Jooss sista verk Dixit Dominus, ett konstnärligt samarbete med svenska koreografen och dansaren Rani Nair.

Ass. Professor Jens Richard Giersdorf, PhD i dansvetenskap och f d dansare och dramaturg vid Tanzbühne Leipzig, föreläser om sin uppmärksammade bok The Body of the People: East German Dance since 1945. Boken fyller en lucka inom dansforskningen genom att presentera en uttömmande och problematiserande text om dans i Östtyskland.

Språk: engelska

Arrangör: Stiftelsen Lilian Karina, med stöd av Dansmuseet, Carina Aris Minnesfond, Dans och Cirkushögskolan/DOCH

workshopvastafrikanskdans_webb_program

workshop i västafrikansk dans

För ungdomar och vuxna från 15 år. Inga förkunskaper krävs.

Lördagar 22, 29 november och 6, 13 december kl. 15.00

En rolig och intensiv dansklass för alla som vill prova på traditionell dans från Västafrika. 

Alhassane Camara är född och uppvuxen i Guinea i Västafrika, men bor sedan några år i Stockholm. I Guineas huvudstad Conakry dansade och koreograferade han bl.a. i kompaniet Wassasso som har vunnit flera nationella tävlingar. Han har även under många år arbetat som dansare, koreograf och danslärare i Senegal, Gambia och Guinea Bissau. Numera undervisar han och håller i workshops runt om i Sverige och Europa. Alhassane är mycket omtyckt för sin padagogiska förmåga och sin positiva energi. Dansen ackompanjeras av två musiker på djembe och doundoun.

Längd: 60 minuter.

Medverkande: Alhassane Camara och musiker från Västafrika.

Pris: 100 kronor (50 kronor för ungdomar t.o.m. 18 år), drop-in.

Afrikansk_danslek_webb

Afrikansk danslek 

Med Klara Berggren och Lejonet Leo. För barn 3–6 år och medföljande vuxen.

Söndagar 23, 30 november och 7, 14 december kl. 13.00

Vi börjar med en kort introduktion om dans i Afrika. Att Afrika är en stor kontinent med varierande natur och många folkgrupper med olika traditioner, språk och danser. Klara visar även en kort film med imponerande dans från olika länder i Afrika. Sedan dansar vi till härliga rytmer med en livetrummis. Vi smyger ut i djungeln för att hämta vatten eller kanske plocka frukt till en fruktsallad. Kan man dansa som en elefant? Mycket rörelse, rytm och dansglädje utlovas! Dansen ackompanjeras av musiker på djembe.

Längd: Ca 60 minuter.

Medverkande: Klara Berggren, Lejonet Leo och musiker från Västafrika.

Pris: 80 kronor (40 kr för syskon och fri entré för medföljande vuxen), drop-in.

Läs Barnistan’s reportage om den Afrikanska dansleken: “Afrikanska rytmer mitt i stan”

mattiasenn_webb_program

Mattias Enn

Lunchkonsert måndagar 24 nov, 1, 8, 15 dec och 12, 19 jan kl. 12.00

Tiden mellan de två världskrigen i Europa. I Berlin, Paris, London och Stockholm blommar revyerna och kabarélivet. Efter 1945 vaknar ett sargat Europa till liv igen. Estradören Mattias Enn sjunger och berättar om en svunnen musikepok med sånger av Marlene Dietrich, Vera Lynn, Karl Gerhard, Zarah Leander, Edith Piaf med flera.

Föreställningen gav med Riksteatern 2012–2013 på 50 platser i landet. Manus och idé av Mattias Enn. 

Sång: Mattias Enn

Piano: Carina E Nilsson

Längd: 60 minuter, ej paus.

Biljetter: 180 kronor (lunch ingår ej, men vår bistro har öppet).
Nu finns biljetter till Den förste turisten i Europa att köpa via kulturbiljetter.se

Mån 24 nov kl 12.00
Mån 1 dec kl 12.00
Mån 8 dec kl 12.00
Mån 15 dec kl 12.00
Mån 12 jan kl 12.00
Mån 19 jan kl 12.00

Kulturbiljetters logga liten

carlskonst

EN GENERÖS DONATION AV CARL FREDRIK REUTERSWÄRD

En av Sveriges internationellt mest kända konstnärer, Carl Fredrik Reuterswärd, har gjort en generös donation till Dansmuseet: ett antal målningar gjorda till operan Herr von Hancken. Sex av dessa målningar visas nu i Dansmuseets Bistro Rolf de Maré.

Operan Herr von Hancken hade urpremiär på Kungliga Operan i Stockholm 1965. Karl-Birger Blomdahl skrev musiken, Erik Lindegren librettot efter Hjalmar Bergmans roman och Göran Gentele regisserade – samma trio som några år senare hade gjort internationell sensation med operan Aniara. Till det nya operaverket Herr von Hancken anlitades Carl Fredrik Reuterswärd som scenograf. Hans dekorationer och kostymer blev mycket uppmärksammade liksom de målningar som han samtidigt skapade inspirerade av verket. Ett antal av dessa har konstnären donerat till Dansmuseet. Reuterswärds kanske mest kända konstverk skulpturen Non Violence, en revolver med knut på pipan, som finns uppställd världen över som en fredssymbol.

Filmvisningar

Aktuellt filmprogram på Dansmuseet:

hjärtat_pytte  Tisdagar

LA FILLE MAL GARDÉE
Koreografi Ivo Cramér 1989 (Dauberval 1789)
Ballet de Nantes
70 minuter

   
hjärtat_pytte  Onsdagar

TAP DANCE HISTORY From Vaudeville to Film
Rare film excerpts from the 1930s–1940s
40 minuter

   
hjärtat_pytte  Torsdagar

BOLERO 
Jan-Erik Wikström på Dansmuseet 2011
Koreografi Norberto dos Santos
14 minuter

   
 hjärtat_pytte Fredagar

APPARTMENT
Koreografi Mats EK
Opéra National de Paris 2003
55 minuter

   
hjärtat_pytte 

Lördagar
BALLET RUSSES
Dokumentär
118 minuter

   
hjärtat_pytte  Söndagar

SWAN LAKE
Rudolf Nureyev och Margot Fonteyn 1966
107 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaigg_TQW-1768_eSeL_webb

Christine Gaigg / 2nd nature: DeSacre!

16+17 oktober. Weld c/o S:t Jacobs Kyrka: DeSacre!

Torsdagen den 16 okt. kl. 19.00 (Samtal Dansmuseet ca 20.30)

Fredagen den 17 okt. kl. 19.00 (Samtal S:t Jacobs kyrka ca 20.00)

S:t Jacobs Kyrka Västra Trädgårdsgatan 2

Biljettpris: 200 kr (ordinarie) 150 kr (student)

Biljettbokning: book.weld.se

Föreställningslängd: 50 minuter

Språk: Engelska

—————

Christine Gaigg / 2nd nature
DeSacre!

En performance/föreläsning om den politiska och estetiska protestens kroppsspråk

Weld har bjudit in den österrikiska koreografen Chistine Gaigg och 2nd nature med föreställningen DeSacre! som visas i S.t Jacobs Kyrka den 16 och 17 oktober kl. 19.00.

I DeSacre! ställer den österrikiska koreografen Christine Gaigg och författaren Erich Klein Pussy Riots punkbön i frälsarkatedralen 2012 sida vid sida med scener ur Igor Stravinsky´s och Vaslav Nijinsky’s Våroffer som gjorde skandalpremiär i Paris 1913. En dokumentär dansföreställning som med hjälp av sju dansare utforskar den politiska och estetiska protestens kroppsspråk.

Efter föreställningen den 16 oktober anordnas ett samtal kring temat på Dansmuseet kl. 20.30.

Gästspelet är producerat av Weld i samarbete med 2nd nature och Stockholms Domkyrkoförsamling.

2nd nature stöds av MA 7 – Wiens kulturdepartement.
Weld stöds av Kulturrådet, Stockholms stad och Stockholms läns landsting.
Gästspelet har gjorts möjligt med stöd av INTPA – INTERNATIONAL NET FOR DANCE AND PERFORMANCE AUSTRIA av Tanzquartier Wien med bidrag av BKA och BMeiA.
Tack till Österrikes Ambassad i Stockholm och Dansmuseet.

KONCEPT: Christine Gaigg
DANS: Alex Deutinger, Marta Navaridas, Petr Ochvat, Anna Prokopová, Eva-Maria Schaller, Veronika Zott och Thales Weilinger
TEXT,TAL: Christine Gaigg, Erich Klein

FOTO: eSeL.at

Läs mer på weld.se

Läs “Nijinsky möter Pussy Riot” på nummer.se
Läs “Stravinsky möter Pussy Riot i kyrkan” på dn.se

Fragment_webb_program

fragment

Premiär 24 september

Dansföreställning med det Göteborgsbaserade danskompaniet Art of Spectra

Fragment är en dansföreställning som handlar om ett minne som man inte har full tillgång till. Det kan vara en bild, en känsla av en händelse eller kanske en dröm. Det kan vara fragment ur ett liv eller av ett möte. Fragment är det sista verket i en svit av tre under titeln I remember. Peter Svenzon står för koreografi och musik, dansare är Joakim Envik Karlsson, Ulriqa Fernqvist och Zacharias Blad. Texterna som förekommer i föreställningen är baserade på verkliga minnen och historier från dansarna själva och andra medverkande, förutom en text som är skriven av kompositören Robert Ashley år 1968. 

– Vi är väldigt glada att efter ett spännande gästspel av Göteborgskoreografen Gun Lund i våras, återigen kunna presentera den koreografiska kreativitet som finns utanför Stockholmsområdet, säger Erik Näslund, museichef.

Fragment är ett intimt stycke som lämpar sig särskilt bra för Dansmuseets annorlunda spelrum, säger Peter Svenzon, koreograf och kompositör.

Om Art of Spectra
Det Göteborgsbaserade danskompaniet Art of Spectra har sedan starten 1998 producerat ett trettiotal dansverk, under ledning av koreografen och kompositören Peter Svenzon. Hans artistiska uttryck är mycket fysiskt och har en direktkommunikation med publiken. Koreografin präglas av såväl kampsport, breakdance, som klassisk och samtida dans. Dansen bygger på ett gränsöverskridande mellan olika konstformer som dans, teater, musik, video och bildkonst och detta har blivit deras signum. www.artofspectra.se  

2013 mottog Art of Spectra ett kulturstipendium från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.

Koreograf och musikkompositör: Peter Svenzon. 

Dansare: Zacharias Blad, Ulriqa Fernqvist, Joakim Envik Karlsson.

Ljusdesign: Robert Jadenfelt.

Graphic work, visual art och video: Josef Atlestam, Joakim Envik Karlsson från Foxhound.se och Peter Svenzon.

Sverigepremiär: 24 september kl. 12.30.

Längd: 40 minuter.

Biljetter: 150 kronor. 

 

Dansen_fran_gatan_webb

DANSEN FRÅN GATAN – FRÅN UPROCK TILL DUBSTEP

Föredrag/dans
11 oktober kl. 13.00 för allmänheten
13-17 oktober kl. 10.00 och 13.00 för skolklasser

Dansen från gatan – från Uprock till Dubstep är ett dansant föredrag utöver det vanliga. Tobias Barenthin Lindblad berättar om streetdansens ursprung, utveckling och spridning över världen. Publiken guidas med musik och dans genom historien, från 1960-talet fram till idag. Dansarna Erika Sjöberg och Bacar Sané visar smakprov på några av streetdansens stilar såsom breaking, popping och house. Föreställningen tar upp viktiga frågor om identitet, uttryck, samhällsdeltagande och kulturell utveckling. Det blir en resa genom tid och rum i vår samtida musik- och danshistoria. Under våren 2013 gavs Dansen från gatan – från Uprock till Dubstep i skolor i Gävleborgs län med en total publik på 1100 personer.

Den 13-17 oktober finns det möjlighet för elever från hela Stockholms län i åk. 6–9 samt gymnasiet att komma till Dansmuseet och se Dansen från gatan – från Uprock till Dubstep. Föreställningen är ca 50 min och kan kompletteras med en dansworkshop på 1-2 timmar. För bokning och information om skolföreställning på Dansmuseet kontakta Margareta Allansson, telefon 08-441 76 55 eller info@dansmuseet.se.

Lördagen den 11 oktober är föreställningen öppen för allmänheten. Biljettpris 100 kronor (50 kronor t.o.m. 18 år), drop-in.

Medverkande:

Tobias Barenthin Lindblad är redaktör och skribent på det svenska förlaget Dokument Press och föreläser och debatterar om graffiti, hip hop och urbanitet sedan 1996.

Bacar Sané är född 1990. Han bor sedan hösten 2012 i Barcelona och dansar på heltid, främst popping och hip hop. Han är även battle-specialist.

Erika Sjöberg är född 1984. År 2002 vann hon SM i hip hop. Erika har studerat på Balettakademin i Stockholm och arbetar nu som dansare, koreograf och danslärare.

Tronco - flamenco

Workshop i flamenco

För ungdomar och vuxna från 10 år. Inga förkunskaper krävs. 

Lördagar 13 och 20 september kl. 15.00

Prova på flamencodansens rörelser, rytm och uttryck. Tillsammans med dansaren Josefine och gitarristen Johan lär vi oss flamenco i ett glädjefyllt sammanhang.

Josefine Chiacchiero är verksam som dansare, koreograf, lärare och producent och har en bred dansbakgrund inom flamenco, modern dans, jazz, stepp och streetdance. Hon är utbildad på Kulturama, Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm samt i Granada och Madrid. Josefine är idag en av Sveriges mest engagerade flamencoartister.

Längd: ca 60 minuter.

Medverkande: Josefine Chiacchiero. Dansen ackompanjeras av Johan Moberg på gitarr.

Pris: 100 kronor (50 kronor för ungdomar t.o.m. 18 år), drop-in. 

 

Gilla oss på facebook

Öppettider

Dansmuseet 
Tisdag – fredag 11.00-17.00
Lördag – söndag 12.00-16.00
Måndagar stängt 

Entré
Vuxen 80 kr
Pensionär/studerande 60 kr
Barn/ungdom t.o.m. 18 år fri entré till museets utställningar

Öppen visning söndagar kl 14 (ingår i entréavgiften) 

Museibutik 
Tisdag–fredag 11–17
Lördag-söndag 12-16
Måndagar stängt

Rolf de Maré Study Center
bibliotek@dansmuseet.se

Hitta hit

Pressbilder

Här kan du ladda ner pressbilder från våra aktiviteter.

Biljetter


Kulturbiljetters logga liten

Köp biljetter till våra dansföreställningar och lunchkonserter via www.kulturbiljetter.se

Bistro Rolf de Maré

Måndag: Stängt
Tisdag–Lördag: 11.00 – 01.00 (Köket stänger 23.00)
Söndag: 11.00 – 16.00.

Boka bord på 08-411 35 00

Läs mer på www.bistrorolf.se

Exklusivt i butiken

Cantus in memory of the dancing queen_mini

Fotografier av Nadja Sellrup, premiärdansös på Kungliga Operan, finns till försäljning i museibutiken. Läs mer