Dansmuseet
 

rullskridskobanan-undersida

Visningar på engelska, ryska och kinesiska

På engelska: 13, 20, 27/6 & 4, 11, 18, 25/7 & 1, 8, 15/8 kl. 11

Följ med på en guidad visning i museet. Visningarna hålls på engelska – bjud med dina engelskspråkiga vänner! Passar alla åldrar och ingår i entrébiljetten, kan ej förbokas. Samtliga visningar börjar kl. 11.

Vi ordnar även visningar på kinesiska och ryska 
Visningar på kinesiska:
10, 17, 24 och 31 juli 2018.
7 och 8 augusti 2018.
1 september 2018.

Samtliga visningar börjar kl. 11.

Visningar på ryska: 
12, 13, 19, 20, 26 och 27 juli 2018
2, 3, 9 och 10 augusti 2018.
Nyår 2018: 27 och 28 december 2018.
3 och 4 januari 2018.

Samtliga visningar börjar kl. 11.

Visningarna är till för enskilda besökare och mindre sällskap. Är ni ett större sällskap, vänligen boka en egen visning.

TornRosa_18_lena_sjoberg_webb

Öppen familjevisning: Törnrosa – saga, dans och drömmar

Söndagar kl. 13.00

Följ med på en guidad visning av Törnrosa – saga, dans och drömmar. Passar alla åldrar och ingår i entrébiljetten.

Törnrosa – saga, dans och drömmar är en utställning för hela familjen där den välkända sagan berättas med illustrerade boksidor i storformat och fantasifulla miljöer. Samtidigt visas spektakulära kostymer från tre olika uppsättningar av baletten Törnrosa. Tyngdpunkten i utställningen är Ryska Balettens Törnrosa i London 1921. Även Yngve Gamlins kreationer till Törnrosa på Kungliga Operan 1955 ställs ut.

Illustrationerna i utställningen är skapade av Augustnominerade Lena Sjöberg.

Läs Svenska Dagbladets recension: “Törnrosas kostymer är en fest för ögat” (2018-01-09).

Läs mer om utställningen

babydans-litenLogga SKF svart

DANSMUSEET PÅ RYMMEN

Stockholms Kulturfestival 2018
Plats: Karl XII:s torg (Dansbanan)
Fri entré

Under Kulturfestivalen är delar av Dansmuseet på rymmen och håller till på Dansbanan. Kom och dansa med oss eller testa Danskroki!


Onsdag 15/8

12.15–12.45 Babydans 3–15 mån.
Dansa loss med din baby! Det blir mycket gung, rytm och närhet när vi dansar till härlig musik från olika länder i Afrika.                                                              
Medverkande: Klara Berggren

13.00–13.30 Västafrikansk danslek från 3 år.
Med fantasifulla rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika.
Medverkande: Klara Berggren, Lejonet Leo och musiker.

13.45–14.15 Hiphop – dansworkshop från 5 år.
Hiphop är en dansstil med mycket attityd och coola grooves. Lätt och lekfullt hittar vi egna sätt att uttrycka oss när vi provar på rytmiska danssteg till hiphop-musik.
Medverkande: Daniel Rörström

15.30–16.15 Danskroki: Streetdance med Angelo Henriquez.
Kom och teckna dansarens rörelser, kropp, uttryck och energi. Modellen dansar till musik och fryser sina rörelser i olika positioner. Kom ihåg att ta med eget material. Passar både nybörjare och erfarna tecknare.

Torsdag 16/8

15.00–15.45 Danskroki: Klassisk balett med Carolina Larsson.
Kom och teckna dansarens rörelser, kropp, uttryck och energi. Modellen dansar till musik och fryser sina rörelser i olika positioner. Kom ihåg att ta med eget material. Passar både nybörjare och erfarna tecknare.

Fredag 17/8

15.00–15.45 Danskroki: Flamenco med Josefine Chiacchiero.
Kom och teckna dansarens rörelser, kropp, uttryck och energi. Modellen dansar till musik och fryser sina rörelser i olika positioner. Kom ihåg att ta med eget material. Passar både nybörjare och erfarna tecknare.

Mer om babydans och barndans
Här kan ni läsa mer om Klara Berggren och Daniel Rörström som ni hittar på Dansbanan under Kulturfestivalen.

Klara Berggren har lång erfarenhet som danspedagog för både barn och vuxna, främst inom den västafrikanska dansen. Hon arbetar som museipedagog på Dansmuseet där hon håller i danslekar, program och visningar för bokade och öppna barn- och vuxengrupper. 

Daniel Rörström är sedan 15 år tillbaka en mycket omtyckt och efterfrågad pedagog, dansare och koreograf. På senare år har han fokuserat på hiphop och stepp nästan uteslutande. Han använder sin stora kunskap om hiphop-dansens historia under klasserna för att ge mening och djup till undervisningen, vilket är mycket uppskattat.

OperaSpirits8_webben

KÄRLEK … kryddad med Chili

13 oktober kl. 18.30 
Pris: 480 kronor

Opera Spirits ger en föreställning i två akter i Bankhallen. I pausen serveras en plocktallrik, kryddad med kärlek och chili, inne på Bistro Rolf de Maré.

“En konsert där du får flyga iväg på sångens vingar, 
känna doften av körsbärsblom och förföras av varma pulserande rytmer …”

Sångduon Opera Spirits framför kända pärlor ur operans värld som varvas med pikanta och dansanta godbitar. Allt vävs samman med berättelser och dialog. I pausen serveras en smaklig delikatesstallrik i Bistro Rolf de Maré som ingår i priset. Kör biljetter på Kulturbiljetter eller i Dansmuseets butik.

Opera Spirits består av Sopranen Pernilla Ingvarsdotter och Mezzosopranen Margaretha Westerlind, som båda har lång erfarenhet inom opera och konsertbranschen. Tillsammans har de gästat Wermland Opera, Kungsträdgårdens stora scen, Uppsala konserthus, Göteborgsoperans och Stora Teaterns Foajéscener och många, många andra arenor.

Medverkande konsertpianist är Jan-Erik Sandvik som arbetat på flera av de stora teaterhusen i Sverige. Han är dessutom en mycket uppskattad medmusiker i många frilansproduktioner över hela landet.

Vill du ha en teaser?
Opera Spirits gästar Bistro Rolf Maré den 10 & 11 oktober kl. 13.00. 

(Fri entré till restaurangen) Sångerskorna presenterar där några favoriter ur sitt sångprogram KÄRLEK … kryddad med Chili … som spelas lördagen den 13 oktober kl 18.30 i Dansmuseets vackra Banksal.

KÄRLEK … kryddad med Chili …
Scen: Bankhallen, Drottninggatan 17, Stockholm
Tid: 13 oktober kl. 18.30. Insläpp kl. 18. Kom i god tid!
Speltid: 1 timma 40 min inkl. paus
Pris: vuxen 480 kronor. Biljetter kan köpas på Kulturbiljetter eller i Dansmuseets butik. OBS! För meny se Bistro Rolf de Maré.
Övrigt: Bevakad garderob 20 kronor/person eller obevakad garderob gratis.

Läs mer på Opera Spirits hemsida.

 

kulturnatt18-webb

V/S [versus] goes Dansmuseet – duell och trerättersmiddag

5–9 december kl. 19.30–22.30
Pris: 931 kr

Upplev en fusion mellan balett och ballroom, på riktigt nära håll. V/S [versus] ger en föreställning där professionella dansare med bakgrund från Kungliga Baletten och Let´s Dance delar dansgolv. Ett oväntat möte mellan de olika danstraditionerna.

Från början skapades V/S [versus] för att dyka upp oannonserad på de sörmländska dansbanorna sommaren 2017. Ett kulturprojekt producerat av Scenkonst Sörmland för att nå en ny publik för dans.

Efter den framgångsrika turnén på dansbanorna bestämde sig V/S [versus] att utöka föreställningen från en till tre korta akter och ta den till storstadens publik. 

Under våren 2018 gästade V/S [versus] Dansmuseet på Kulturnatten med en oerhört uppskattad dansduell på 15 minuter, där sekvenser från de tre akterna ingick. Nu äntligen visas hela föreställningen på Dansmuseet.

Tillsammans med Dansmuseet och Bistro Rolf de Maré bjuder V/S [versus] på ett unikt koncept med 3 akter dans varvat med en 3-rätters middag. En föreställning exklusiv för middagsgästerna i museets intima bankvalv. Kvällen avslutas med mingel på dansgolvet.

Dansare: Tobias Wallin (Let´s Dance, Svensk mästare), Helena Fransson (Let´s Dance, Svensk mästare), Jan-Erik Wikström (hovdansare), Katariina Edling (solist Kungliga Baletten).
Pris: 931 kr inklusive serviceavgift på Kulturbiljetter eller i Dansmuseets butik. I biljettpriset ingår en dansföreställning i tre akter, en trerättersmiddag (exklusive dryck) samt mingel med dansarna efteråt.
OBS! För information om meny se Bistro Rolf de Maré.  
Bevakad garderob 20 kronor eller obevakad garderob gratis.

vs_webben

 

V/S [versus] After Work-föreställning

5, 7, 6 och 9 december kl. 17.30 insläpp kl. 17
8 december kl. 18.00 insläpp kl. 17.30
Pris: 306 kr

Tillsammans med Dansmuseet bjuder V/S [versus] på en c:a 40 minuter lång föreställning i museets intima bankvalv. 306 kr/biljett. Läs mer om V/S [versus] här.

Köp dina biljetter via Kulturbiljetter eller i Dansmuseet butik.

tangomilonga_program

Milonga Tango Amor

Söndag 23/9, 21/10 och 18/11

Workshop/introduktion för nybörjare i argentinsk tango kl. 16.00–17.00
Milonga öppet dansgolv kl. 17.00–20.00

Njut av att dansa till argentinska tangorytmer i Dansmuseets vackra bankhall. Kanske bjuder du upp någon med blicken ”cabeceo” och hakar på dansflödet ”la ronda”? Milonga kallas en social danstillställning med argentinsk tango. Kvällen inleds med en timmes introduktion i tango för nybörjare. Varmt välkommen med eller utan danspartner.

Argentinsk tango utvecklades i Buenos Aires i slutet av 1800–talet och blev populär i Europa på 1920–talet. De senaste tio åren har tangon fått ett uppsving och ökat i popularitet.

Ernesto Garzón är född i Buenos Aires men uppvuxen i Stockholm. Han driver firman Tango Amor och är en mycket uppskattad lärare och dansare. Hans tango kännetecknas av dynamik, lekfullhet och musikalitet.

Pris: 120 kronor. Ingen förbokning.

Läs mer på www.tangoamor.se 

Foto: Tobias Regell (bilden är beskuren).

Pressbilder

Här kan du ladda ner pressbilder från våra aktiviteter.

Museets öppettider

Tisdag – fredag kl. 11–17
Lördag – söndag kl. 12–16
Måndag stängt 

Entré

Vuxen 120 SEK
Pensionär 80 SEK
Student 80 SEK
0–18 år Fri entré

Hitta hit

Dansmuseet
Drottninggatan 17
111 51 Stockholm

Hitta oss på kartan

Biljetter

logga lågupplöst copy_webb

Köp biljetter till våra föreställningar hos kulturbiljetter.se eller boka på 08-441 76 51. Det går även bra att köpa biljetter direkt i museets butik.

Study Center

Dansmuseets bibliotek, videotek och arkiv utgör tillsammans Rolf de Maré Study Center.

Läs mer om hur du bokar tid

Nyhetsbrev

Prenumerera på museets nyhetsbrev och få information om vad som är på gång hos oss cirka fyra gånger per säsong.

Beställ nyhetsbrevet här

TripAdvisor

Tyck till och läs omdömen om Dansmuseet på TripAdvisor.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av vår webbplats. Läs mer

Dansmuseets hemsida www.dansmuseet.se använder cookies (kakor) som endast lagras temporärt på din dator. De är s k sessions-kakor. Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera under ditt besök på nätet.

Stäng