Dansmuseet
 

Daniel_Rorstrom_webb

DANSLEK HIPHOP

Söndag 30 oktober 14.00.

För barn 5 – 10 år.

Hiphop är en rytmisk dansstil med mycket attityd och coola ”grooves”. Tillsammans med Daniel provar vi på roliga och enkla danssteg till hiphop-musik. Lätt och lekfullt hittar vi egna sätt att uttrycka oss. Vi börjar med att titta på en kort film med olika streetdansstilar såsom breaking och locking. Mycket lek och rörelseträning utlovas!

Daniel Rörström är sedan 15 år tillbaka en mycket omtyckt och efterfrågad pedagog, dansare och koreograf. Han är utbildad på Balettakademien och i New York. På senare år fokuserar han på hiphop och stepp nästan uteslutande. Daniel använder sin stora kunskap om hiphop-dansens historia för att ge mening och djup till undervisningen.

Längd: 60 minuter.
Biljettpris: 100 kronor (50 kronor för syskon över 2 år och fri entré för medföljande vuxen).
Ingen förbokning.

kroki_webb

KROKI MED MODELL I RÖRELSE

Onsdagar 17.30-19.30.
26 oktober, 2, 9, 16, (paus 23 november), 30 november och 7 december.

Fånga dansarens uttryck, rytm och energi! Dansmuseets kroki med modell i rörelse är en kreativ utmaning som väckt stort intresse från såväl nybörjare som erfarna tecknare.

Medverkande: En eller två dansare.
Pris: 100 kronor.
Ingen förbokning.

Till Facebookeventet

Teckning (beskuren): Juha Nyberg

Streetstar_webb

DANCEHALL SESSIONS & ÖPPEN TRÄNING

Söndag 20 november 16.00 – 19.00.
Fri entré

Succén fortsätter i höst med Dancehall Sessions. Kvällen börjar med lärarledd Dancehall Session och avslutas med Freestyle Open Floor. Inspiration för alla!

16.00 – 17.00 Workshop

17.00 – 19.00 Jam/träning

Arrangeras i samarbete med Streetstar och United Soul.

Streetstar_logga_webb_lille

danceoke_webb

ÖFA: DANCEOKE

Fredag 28 oktober och 2 december 18.00

Dansmuseet och ÖFA-kollektivet bjuder in till after work med Danceoke! Danceoke är ett av ÖFAs kollektiva performance där vi alla tillsammans tolkar och rör oss till dans- och musikvideos. I pausen minglar vi i utställningen Rolf de Marés Dansmuseum eller svalkar oss med kylda drycker.

Medverkande: Medlemmar från ÖFA-kollektivet.
Längd: 2 x 30 minuter + paus.
Biljettpris: 70 kronor.
Förköp möjligt i museets entrékassa samma dag. Begränsat antal platser.

Socail Media Klicka här för att komma till eventet 28 oktober på Facebook.

 

TangoAmor_webb

MILONGA TANGO AMOR

Lördagar 29 oktober och 3 december.
16.00 – 17.00 Introduktion i argentinsk tango.
17.00 – 20.00 Milonga öppet dansgolv.

Milonga kallas en social danstillställning med argentinsk tango. Bjud upp någon med blicken ”cabeceo” och haka på dansflödet ”la ronda”. Omfamna känslan! Argentinsk tango utvecklades i Buenos Aires i slutet av 1800-talet och blev populär i Europa på 1920-talet. De senaste tio åren har tangon fått ett uppsving och ökat i popularitet. Milongan inleds med en timmes introduktion i tango för nybörjare under ledning av Ernesto Garzón och Lilly Unkic från Tango Amor. Under kvällen spelas den argentinska tangorepertoarens rytmer i ett klassiskt upplägg för dans.

Biljettpris: 100 kronor.
Ingen förbokning.
Läs mer på www.tangoamor.se

Socail MediaEventet på Facebook

höstlov_webb

HÖSTLOV = DANSLOV!

1 – 6 november 14.00

Tisdag: Hela världen dansar 5 – 10 år.
Onsdag: Danslek Hiphop 5 – 10 år.
Torsdag: Danslek med Klara & Lejonet Leo 3 – 6 år.
Fredag: Danslek Showdans 5 – 10 år.
Lördag: Danslek Balett 3 – 6 år.
Söndag: Danslek Indisk dans 5 – 10 år.

Får vi lov? På höstlovet kan barnen prova på våra danslekar. Med fantasifulla rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika med Klara och Lejonet Leo. Med attityd och coola moves kan du dansa Hiphop med Daniel. Elsa öppnar dörren till showdansens fantastiska värld och lätt som en plätt gör vi en piruett när Carolina lär oss balett. Följ också med på en tur till Indien där vi hoppar, snurrar och stampar i takt! Alla danslekar börjar med en kort filmvisning.

Hela världen dansar är en upptäcktsresa i Rolf de Marés fotspår. Bland museets förunderliga värld av masker, dockor och kostymer får vi en glimt av dans från olika kulturer. I slutet av visningen dansar vi tillsammans!

Längd: ca 60 minuter.
Biljettpris: 100 kronor (50 kronor för syskon över 2 år och fri entré för medföljande vuxen).
Ingen förbokning.

Longing to fly_webb

DANSFILM & SAMTAL

Torsdag 18.00 – 21.00.
3 november
Fri entré.

Dansmuseet bjuder in till dansfilmskvällar i samarbete med ScreenDance Festival. Se ett fint urval av svenska och internationella dansfilmer och möt inbjudna filmskapare och koreografer i samtal om sina konstnärskap. Program för kvällen den 3 november kommer inom kort. Välkommen!

 

Socail Media Eventet på Facebook

funk_webb

FUNKCAMP – BATTLE NIGHT

Söndag 6 november 18.00 – 22.00 (registrering 17.30).

I höst tävlar dansare i streetdansstilen Locking när Funkcamp Battle Night arrangeras på museet. Locking uppkom i USA i slutet av 60-talet av Don ”Campbellock” Campbell och är en energisk, underhållande och funkig dansstil. Funkcamp arrangeras av Robert Wägar sedan 2005.

Årets tävlingar är 1 vs 1 och 2 vs 2.
DJ under kvällen är DJ PRIME.
Domare: Damon Frost (Swe/US), Lock Smith (Dk), Willow (Fr) Markus B. Ahlmqvist (Swe).

babydans_ny

BABYDANS

Torsdagar 10.00.
10, 17, 24 november och 1 december.

För bebisar 3 – 15 månader och medföljande vuxen.

Dansa loss med din baby! Det blir mycket gung, rytm och närhet när vi dansar till härlig musik från olika länder i Afrika.

Längd: 50 minuter.
Medverkande: Klara Berggren.
Biljettpris: 100 kronor.
Ingen förbokning.

Afrikansk_danslek_webb

DANSLEK MED KLARA & LEJONET LEO

Söndagar 14.00. 13, 20, 27 november och 4 december.

För barn 3 – 6 år och medföljande vuxen.

Kom så smyger vi ut i djungeln! Med fantasifulla och roliga rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika. Massor av dansglädje utlovas! Vi börjar med att se film med dans från olika länder i Afrika, allt ifrån imponerande frivoltsdans i Nigeria till maskdans i Burkina Faso.

Klara Berggren har lång erfarenhet som danspedagog för både barn och vuxna, främst inom den västafrikanska dansen. Hon arbetar som museipedagog på Dansmuseet där hon även håller i program som Hela världen dansar och Babydans för bokade och öppna barngrupper.

Längd: 60 minuter.
Medverkande: Klara Berggren, Lejonet Leo och musiker från Västafrika.
Biljettpris: 100 kronor (50 kronor för syskon över 2 år och fri entré för medföljande vuxen).
Ingen förbokning.

alhassane_webb

WORKSHOP I VÄSTAFRIKANSK DANS

Lördagar 14.00.
12, 19 november (paus den 26 november) och 3, 10 december.

Workshop för vuxna och ungdomar från 15 år.

En härlig och intensiv dansklass för alla som vill prova på traditionell dans från Guinea i Västafrika. Inga förkunskaper behövs.

Alhassane Camara är född och uppvuxen i Guinea, men bor sedan flera år i Stockholm. I Guineas huvudstad Conakry dansade och koreograferade han i kompaniet Wassasso som har vunnit flera nationella tävlingar. Han har under många år arbetat som dansare, koreograf och danslärare i Senegal, Gambia och Guinea Bissau. Numera undervisar han och håller workshops runt om i Sverige och Europa. Alhassane är mycket omtyckt för sin pedagogiska förmåga och sin positiva energi. Dansen ackompanjeras av två musiker på djembe och doundoun.

Längd: ca 60 minuter.
Medverkande: Alhassane Camara och musiker från Västafrika.
Biljettpris: 100 kronor (50 kronor för ungdomar t.o.m. 18 år).
Ingen förbokning.

swing_webb

SWINGAFTON

Lördag 19 november.
16.00 – 17.00 Workshop i Lindy Hop.
18.00 – 21.00 Öppet dansgolv med jazzbandet Hornsgatan Ramblers.

Välkommen till en swingafton inspirerad av 30-talets stjärnor som Louis Armstrong, Benny Goodman och Sidney Bechet. Kvällen inleds med en workshop i Lindy Hop under ledning av medlemmar från dansgruppen Harlem Hot Shots. Därefter bjuds det upp till socialdans med livemusik av jazzbandet Hornsgatan Ramblers. Hornsgatan Ramblers spelar swingen som hördes från de mer eller mindre legala klubbarna i New York under 30- och 40-talet. Bandet grundades 2009 när ett gäng swingdansare beslöt sig för att börja spela den musik som de älskar att dansa till.

Biljettpris
Workshop 100 kronor.
Swingafton 150 kronor.
Helafton (workshop + swingafton) 200 kronor.
Ingen förbokning.

fredrik_quinones_Donde mis ojos_webb

DONDE MIS OJOS TE VEAN

Dansföreställning av Fredrik Quiñones
23, 24 och 25 november 19.00, 26 november 16.00 och 19.00.

Fredrik Quiñones verk Donde mis ojos te vean är en unisex dansduett som undersöker uttryck och rörelser fria från könsidentitet. Ett verk som vrider på könsroller och vänder världen upp och ner. Verket har formats utifrån duons olika livserfarenheter och dansstilar.

Donde mis ojos te vean (Där mina ögon ser dig) är Fredrik Quiñones debut som koreograf. Han är mångsidigt utbildad vid Codarts – Rotterdam dance academy i Nederländerna och i Sverige vid Åsa folkhögskolas One style program med inriktning House samt Balettakademiens dansarutbildning. Som dansare är han redan en etablerad profil i den svenska streetvärlden samt engagerad av samtida koreografer och kompanier, nationellt och internationellt.

Som danskonstnär älskar jag frihet och att arbeta emot stereotyper. Inom house och modern dans hittar jag störst befrielse i uttryck och rörelse. Även voguing har gett mig ett fokus och ett sätt att ta plats. – Fredrik Quiñones

Med stöd av Konstnärsnämnden och Stockholm Stad. Residens hos Västmanlandsmusiken i samarbete med Skinnskattebergs kommun och hos Wip:sthlm.

Koreograf: Fredrik Quiñones
Dansare: Ida ”Inxi” Holmlund, Fredrik Quiñones
Kompositör: Orphan King
Kostymdesign: Julia Åsberg
Ljus: Angela X
Biljettpris: 150 kronor köps via Kulturbiljetter.se eller bokas på 08-441 76 51.
Längd: ca 45 minuter.
Speldatum:
ons 23 nov kl 19.00
tor 24 nov kl 19.00
fre 25 nov kl 19.00
lör 26 nov kl 16.00
lör 26 nov kl 19.00

logga lågupplöst copy_webb

helena franzén_our three vocies_webb

OUR THREE VOICES

Helena Franzén, David Norsworthy, Janis Brenner
13 december 12.30 och 14 december 18.00.

Under två tillfällen i december bjuder koreograf Helena Franzén in NewYork-baserade koreografen Janis Brenner och dansaren David Norsworthy till Dansmuseet. Our Three Voices är en fortsättning på Our Voices som spelades på Danscentrum i Stockholm 2014. Janis Brenner presenterar Meredith Monks historiska verk Songs From The Hill och David Norswothy visar sitt egna solo You/You. Helena Franzén dansar sitt solo Tremolo och skapar även nya solot What’s left behind för David Norsworthy. Föreställningen avslutas med ett gemensamt verk som bygger på improvisation med rörelse och röst.

Längd: ca 60 minuter.
Biljettpris: 150 kronor. Köps via Kulturbiljetter.se eller bokas på 08-441 76 51.
Speldatum:
tis 13 dec kl 12.30
ons 14 dec kl 18.00

logga lågupplöst copy_webb

Pressbilder

Här kan du ladda ner pressbilder från våra aktiviteter.

Öppettider

Tisdag – fredag 11.00-17.00
Lördag – söndag 12.00-16.00
Måndagar stängt 

Just nu förbereder vi höstens stora utställning Noir & Blanc som öppnar 11 november. Under tiden är ni varmt välkomna till vår permanenta utställning Rolf de Marés Dansmuseum.

Tisdag 25 oktober har museet stängt mellan 11.30 – 12.30 p.g.a. lunchyoga.

Entré

Fri entré till museets permanenta utställning.
Avgifter kan förekomma till tillfälliga utställningar.
Fri entré t.o.m. 18 år.

Hitta hit

Dansmuseet
Drottninggatan 17
111 51 Stockholm

Hitta oss på kartan

Biljetter

Köp biljetter till våra föreställningar via Kulturbiljetter.se eller boka via telefon 08-441 76 51.

Bistro

Bistro & vincafé Rolf de Maré har äntligen öppnat i ny regi och har följande öppettider:

Mån – Tis 11.00 – 20.00
Ons – Lör 11.00 – 22.00
Sön 12.00 – 17.00

www.bistrorolf.net

info@bistrorolf.net

Museibutik

Butiken följer museets öppettider. Här finns bland annat Stockholms största sortiment av dansböcker och dansfilmer.

Läs mer om butiken

Study Center

Dansmuseets bibliotek, videotek och arkiv utgör tillsammans Rolf de Maré Study Center.

Läs mer om hur du bokar tid

Nyhetsbrev

Prenumerera på museets nyhetsbrev och få information om vad som är på gång hos oss cirka fyra gånger per säsong.

Beställ nyhetsbrevet här

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av vår webbplats. Läs mer

Dansmuseets hemsida www.dansmuseet.se använder cookies (kakor) som endast lagras temporärt på din dator. De är s k sessions-kakor. Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera under ditt besök på nätet.

Stäng