Dansmuseet
 

kroki_webben

KROKI MED MODELL I RÖRELSE

Onsdagar 18, 25 november och 2, 9 december
Kl. 17.30 – 19.15 (insläpp 17.15)

Fånga dansarens uttryck i form, balans och rörelse. Modellen dansar och rör sig i rummet och fryser sina rörelser, oftast under kortare stunder. En rolig utmaning för både nybörjare och erfarna krokitecknare. I pausen erbjuds enkelt fika till självkostnadspris.

Teckning av dansare i rörelse är för mig en otroligt givande och utvecklande form av kroki. Att studera skickligt utförd dans på nära håll sätter sinnet i totalt fokus på att teckna och fånga rörelse, rytm och energi. Känslan när det fungerar som bäst är närmast obeskrivlig. En riktig utmaning och en ny dimension i mitt tecknande!” – Juha Nyberg

Pris: 100 kronor, drop-in.

Teckningar: Juha Nyberg

babydans_ny

Afrikansk babydans

Torsdagar 19, 26 november och 3, 10 december
Kl. 10.00

För bebisar 3–15 månader och medföljande vuxen.

Kom och dansa loss med din bebis! Det blir mycket gung, rytm och närhet. Vi dansar till härlig musik från den afrikanska kontinenten.

Klara Berggren har lång erfarenhet som danspedagog för både barn och vuxna, främst inom den västafrikanska dansen. Hon arbetar som museipedagog på Dansmuseet där hon håller i Afrikansk danslek och Hela världen dansar för bokade och öppna barngrupper. Hon undervisar även på ett antal dansskolor i Stockholm och har babydans på bibliotek.

Medverkande: Klara Berggren

Pris: 80 kronor (fri entré för medföljande vuxen), drop-in i mån av plats. Ej förbokning. OBS! Begränsat antal platser (35 platser).

Längd: ca 50 min.

 

danceoke_webb

ÖFA: Danceoke

Fredag 4 december 18.00

Succén är tillbaka! Dansmuseet bjuder in till ÖFA: Danceoke. Danceoke är ett av ÖFA:s kollektiva performance där vi tillsammans tolkar och rör oss till musikvideor.

Danceoke ruckar på relationen mellan publik och artist och ger deltagarna ett speciellt fokus. I pausen finns chans att se utställningen Rolf de Marés Dansmuseum.

ÖFA-kollektivet är ett scenkonstkollektiv, en stödgrupp och ett nätverk. Sedan starten 2004 har de arbetat fram flera scenkonstproduktioner, workshops, utställningar och klubbperformances.

Längd: 2 x 30 minuter + paus.
Pris: 50 kronor. Förköp är möjligt i museets entrékassa samma dag. (Begränsat antal platser: 150 st).
Medverkande: Medlemmar från ÖFA-kollektivet.

OBS! Bistro Rolf de Maré håller stängt tillsvidare men öl finns till försäljning i pausen för de som deltar på kvällens Danceoke.

Socail Media Event på Facebook:
ÖFA: DANCEOKE after work på Dansmuseet 4 december

Foto: Märta Thisner

 

samba_webb

SAMBA

Lördagar 21, 28 november och 5, 12 december 14.00

Workshop för vuxna och ungdomar från 15 år. Inga förkunskaper krävs.

Läs mer

Prova på brasiliansk samba med Maria de Souza, en av Stockholms populäraste sambalärare. Hon förmedlar den brasilianska sambans fantastiska rytm och rörelse och är mycket noga med grundstegen, samba no pé. Att dansa samba innebär att hålla igång med hela kroppen. Samban ger motion, kondition och inte minst dansglädje!

Maria de Souza leder även sambagruppen Samba de Souza som består av en härlig mix av olika nationaliteter. De uppträder flitigt runt om i Sverige på olika festivaler och event.

Medverkande: Maria de Souza.
Längd: ca 60 minuter.
Pris: 100 kronor (50 kronor för ungdomar t.om 18 år). Drop-in.

 

hiphop_webb_1

 

DANSLEK: HIPHOP

Söndagar 22, 29 november och 6, 13 december 14.00

För barn 5-10 år.

Läs mer

Tillsammans med Daniel provar vi på några roliga och enkla danssteg. Lätt och lekfullt hittar vi egna sätt att uttrycka oss till HipHop-musik. HipHop är en rytmisk dansstil med mycket attityd och coola grooves. Det blir mycket lek och rörelseträning. Vi börjar med att titta på en kort film med olika stilar inom streetdansen, allt ifrån breaking till locking.

Daniel Rörström är sedan 15 år tillbaka en mycket omtyckt och efterfrågad pedagog, dansare och koreograf. Han är utbildad på Balettakademien och i New York. Som dansare och koreograf har han jobbat med artister som t.ex. Danny Saucedo, Bounce och Darin.

Medverkande: Daniel Rörström.
Längd: 60 minuter.
Pris: 80 kronor (40 kronor för syskon och fri entré för medföljande vuxen). Drop-in.

Dancehall_öppenträning_webb

Street Sessions – ÖPPEN TRÄNING

Söndag 6 december
Kl. 16.00 – 19.00
Fri entré

Dansmuseet erbjuder öppen dansträning i samarbete med Streetstar. Träningen bygger på principen “each-one-teach-one” som innebär att alla är lärare och alla är elever.

Årets sista dancehall session avslutas med en eftermiddag fylld av Jamaicansk kultur. Vi är stolta att kunna presentera kvällens program i samarbete med Enough Dance Crew.
Eftermiddagen inleds med dancehall-dans som hostas BIGGA från Elite Team, en av Jamaica mest välkända dansgrupper. Sedan fortsätter vi med att prata om dancehall. Vad är det egentligen? Vad kommer det från? Hur ser dancehallkulturen ut? Och varför ser den ut som den gör?

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom Dancehall är det ett perfekt tillfälle att inspireras och träna tillsammans med andra dansare i en fantastisk lokal.

Tider:
16.00 – 17.00 Dancehall session med BIGGA ELITE från Jamaica

17.00 – 19.00 Vi snackar dancehall med dancehallfantasten och journalisten/skribenten Hasan Ramic + dancehallakademikern Johanna ENOUGH Sjövall.

Street sessions är en del av Streetstars projekt Suburban Jam. 

Läs mer om Streetstar på www.streetstar.se

Socail Media Till Facebookeventet

Streetstar_logga_webb_lille

Jullov_webbis

JULLOV

Danslek: Balett (för barn 3–6 år)
29 och 30 december kl. 14.00

Med enkla och roliga övningar lär vi oss grunderna i balett. Carolina visar en kort film med smakprov på några av balettens superstjärnor. Vi gör en piruett- lätt som en plätt! Sedan virvlar vi runt till underbar musik som får oss att känna oss som prima ballerinor och mästerdansörer.

Carolina Larsson har undervisat i dans sedan mitten på 1990-talet. Hon är utbildad dansare vid Balettakademien och utbildad danspedagog vid Dans och Cirkushögskolan och hennes huvudämnen är klassisk balett och jazzdans. Som dansare har hon bland annat arbetat med artister som Marie Serneholt, Veronica Maggio och Charlotte Perrelli. Carolina undervisar på ett flertal dansskolor i Stockholm.

Medverkande: Carolina Larsson.
Längd: ca 60 minuter.
Pris: 80 kronor (40 kronor för syskon och fri entré för medföljande vuxen). Drop-in.

Danslek: Showdans (för barn 5 – 10 år)
5 och 6 januari 2016 kl. 14.00

Elsa öppnar dörren till showdansens fantastiska värld. Vi provar på en enkel koreografi inspirerad av allt ifrån Cats-musikalen till Michael Jackson. Först tittar vi på en kort film med smakprov på några av showdansens superstjärnor. Det blir mycket lek och rörelseträning.

Elsa Sjögren har undervisat barn och ungdomar i jazzdans under många år på ett flertal dansskolor. Hon är en mycket uppskattad pedagog som förmedlar stil och dansglädje. Elsa är utbildad på Danscenter, Dans och Cirkushögskolan samt på Broadway Dance Center i New York.

Medverkande: Elsa Sjögren.
Längd: ca 60 minuter.
Pris: 80 kr (40 kr för syskon och fri entré för medföljande vuxen), drop-in.

filmvisningar

Filmprogram

Vi visar dansfilm nonstop under museets öppettider. I samband med utställningen Urban Exhibition visas nu filmer från Streetstars streetdancefestivaler t.o.m. den 13 december. Från och med 15 december till 6 januari visas filmprogram med tema Svansjön:

Läs mer

TISDAGAR:
SWAN LAKE
Choreographer Matthew Bourne (2012)
120 min

ONSDAGAR:
DIVA OF DANCE
Maya Plisetskaya in performance and conversation (2004)
125 min

TORSDAGAR:
LAC
Choreographer Jean-Christophe Maillot (2014)
93 min

FREDAGAR:
SWAN LAKE
Rudolf Nureyev & Margot Fontain (1966)
107 min

LÖRDAGAR:
RARE BIRDS
Follows Alexander Ekman during production of “A Swan Lake” (2014)
59 min

SÖNDAGAR:
SWAN LAKE
Svetlana Zakharova & Roberto Bolle, Teatro alla Scala (2004)
133 min

Pressbilder

Här kan du ladda ner pressbilder från våra aktiviteter.

Onsdag 2 december
17.30 Kroki med modell i rörelse

Torsdag 3 december
10.00 Afrikansk babydans

Fredag 4 december
18.00 ÖFA: Danceoke

Lördag 5 december
14.00 Samba workshop

Söndag 6 december
14.00 Danslek: HipHop
16.00 Street Sessions: Öppen träning

 Se alla våra program

Öppettider

Dansmuseet
Tisdag – fredag 11.00-17.00
Lördag – söndag 12.00-16.00
Måndagar stängt

Museibutik
Följer museets öppettider

Öppettider i jul

Hitta till museet

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Då får du information om vad som är på gång hos oss och fina erbjudanden cirka fyra gånger per säsong.

Beställ Dansmuseets nyhetsbrev

Bistro Rolf de Maré

Bistro Rolf de Maré håller stängt tillsvidare.

Museibutik

I Dansmuseets butik hittar du Stockholms största sortiment av dansböcker och dansfilmer. Vi har också ett uppskattat utbud av presentartiklar.

Läs mer

logga lågupplöst copy

Köp biljetter till våra dansföreställningar via www.kulturbiljetter.se

Eller boka via telefon:
08-441 76 51

Study Center

Dansmuseets bibliotek, videotek och arkiv utgör tillsammans Rolf de Maré Study Center. Kontakta Klara Berggren för att boka tid:
bibliotek@dansmuseet.se.

Läs mer