Dansmuseet
 

 P1050372

PÅSKLOV

Hela världen dansar

Visning med dans för barn 4-10 år. Följ med oss på en upptäcktsresa bland masker, dockor och kostymer från när och fjärran. Få en glimt av dansens förunderliga värld, gör en piruett som i balett och sedan virvlar vi runt och stampar i takt till härlig musik från Indien och Afrika. 

Tisdag – lördag kl.14.00 under påsklovet v.16. 
Entré: 80 kr (40 kr för syskon) Drop in.

danceoke2

Danceoke på Kulturnatten

På kulturnatten, den 26 april bjuder Dansmuseet in dig till Danceoke med ÖFA-kollektivet. Det är lite som karaoke, men istället för att sjunga låtar dansar du till musikvideos tillsammans med ett helt dansgolv. 22.00-22.20 & 23.00-23.20.

Foto: Märta Thisner

 Unknown

 

KULTURNATT STOCKHOLM 26 APRIL

Kvällen den 26 april rullar hela Stockholm ut den lila mattan. På Dansmuseet hyllar vi den levande rörelsen med många spännande programpunkter. Självklart är det fri entré hela kvällen!

Guidad visning kl. 18.00 och 20.30 

Via masker, kostymer, konst och film ger vi oss in i dansens fantastiska värld. Följ med på en upptäcktsresa i fotspåren på museets grundare Rolf de Maré – en av 1900-talets mest betydande svenska kulturpersonligheter, konstsamlare, ledare av den svenska baletten i Paris och museiskapare. Lyssna till spännande berättelser om den legendariska Ryska Baletten i Paris (1909-1929) i utställningen Sleeping Beauties – drömmar och kostymer. Visningstid är ca. 30 minuter. 

Medverkande: Kanto Andriantsalama-Rickman, guide.

Live: Duett med dansare från Kungliga Baletten kl. 19.00 och 20.00

I museets vackra bankhall bjuds du på ett utdrag ur dansfilmen “Du, jag & halsbandet” av koreografen Joakim Stephensson och premiärdansare från Kungliga Baletten – Dragos Mihalcea och Jenny Nilson. En sammanbiten kvinna väntar på sin dejt. Men under tiden hon väntar blir hon uppbjuden till dans av en restauranggäst. Med nykomponerad konstmusik av kompositören Jacob Mülhrad, scenografi av Emelie Ekenborn och kostym av Anna Kjellsdotter. Föreställningen är ca. 10 minuter.

Medverkande: Dragos Mihalcea och Jenny Nilson, premiärdansare från Kungliga Baletten.

Pekingopera kl. 19.30 och 21.30

Pekingopera är den europeiska benämningen på en välkänd form av traditionell musikdramatik från Kina. Hao Jingxia och Jeny Wu från Stockholm Pekingopera Förening (SPOF) bjuder på ett smakprov med praktfulla scenkostymer och målade ansikten. En speciell upplevelse för både öron och ögon! Föreställningen är ca. 10 minuter. 

Medverkande: Hao Jingxia och Jeny Wu från Stockholm Pekingopera Förening (SPOF).

Danceoke med ÖFA:kollektivet 22.00 och 23.00

ÖFA-kollektivet och Dansmuseet bjuder in dig till Danceoke! Danceoke är nästan som karaoke, fast istället för att sjunga låtar så dansar du till musikvideos tillsammans med ett helt dansgolv. ÖFA:Danceoke ruckar på relationen mellan artist/publik och ger deltagarna ett speciellt fokus. I våras körde ÖFA sin Danceoke som warm-up inför The Knifes två konserter i Stockholm. Danceoken är ca. 20 minuter.

Medverkande: ÖFA:kollektivet. Hösten 2004 startade ÖFA som ett feministiskt nätverk och stödforum och har sedan dess utvecklats till att även bli en konstnärlig plattform som arbetat fram flera scenkonstproduktioner, workshops, utställningar och klubbperformances. ÖFA har utvecklats till en stark och återkommande punkt i svenskt kulturliv och har efter en del internationella gästspel också etablerat en publik utanför Sverige.

 

DM1

Fira Dansens dag på Dansmuseet 29 april

Fri entré och guidade turer

Dansens Dag eller den Internationella Dansdagen initierades 1982 av the International Dance Comittee, ITI-UNESCO, och firas runt om i världen. Datumet är valt som en hyllning till den store balettförnyaren Jean-Georges Noverre som föddes den 29 april 1727 i Paris. I Sverige startades Dansens Dag på initiativ av Svensk Danskommitté under Kulturhuvudstadsåret 1998, sedan dess är dagen en återkommande manifestation för dans. 

På Dansmuseet firar vi Dansens Dag med fri entré mellan kl. 12.00 – 17.00 och guidade visningar (på svenska) kl. 13.00, 14.00 och 15.00 med vår kunniga guide Frida Bowallius. Välkomna!

Filmvisningar

Under våren 2014 kommer det att visas dansfilm på museet. Mer information kommer inom kort.

22 januari – 27 april 2014, Moderna Museet i Stockholm.

Dansmuseet samarbetar med moderna Museet i utställningen Dansmaskiner – från Léger till Kraftwerk

I utställningen presenteras närmare femtio verk från Moderna Museets världsberömda samling samt viktiga inlån från bland annat Centre Pompidou i Paris och Dansmuseet i Stockholm.

Curator: Jo Widoff.

Gilla oss på facebook

Öppettider

Dansmuseet
Tisdag–söndag 11.00–17.00. 

Allmän visning söndagar kl.14.00. 

80 kronor entré vuxna
60 kronor entré pensionär/studerande
Barn tom 18 år fri entré till museets utställningar.

Butiken
Tisdag–söndag 11.00–17.00

Rolf de Maré Study Center
bibliotek@dansmuseet.se

Hitta hit

Pressbilder

Här kan du ladda ner pressbilder från våra aktiviteter.

Bistro Rolf de Maré

Måndag: 11.30 – 17.00
Tisdag – lördag: 11.30 – 01.00
Söndag: 11.30 – 17.00.

Boka bord på 08-411 35 00

Exklusiva fotografier i museishopen

dying_swan_small

Fotografen Enzo Rosales har fotat Nadja Sellrup, premiärdansös på Kungliga Operan. Samtliga fotografier är signerade av Nadja Sellrup. Fotografierna finns i begränsad upplaga.

Läs mer