Dansmuseet
 

Boka en privat visning

Boka en privat visning för din grupp eller ditt företag. Våra kunniga och engagerade guider ger er en inblick i dansens förunderliga värld. Visningstid är ca 60 minuter och kan anpassas utefter gruppens intresse och behov.

Språk: svenska, engelska, franska och ryska.

Pris: 1500 kr (under museets ordinarie öppettider), 2000 kr (övriga tider, helger).

Kontakta Margareta Allansson för bokning och information på 08-441 76 55 eller info@dansmuseet.se.

Visningarna kan också kombineras med mat och dryck i vår restaurang Bistro Rolf. Boka gärna bord i förväg på: 08-511 047 98 eller info@bistrorolf.net

 

För skolor

Dansmuseet erbjuder visningar, danslekar och workshops för förskolegrupper och skolklasser till och med årskurs 9 samt gymnasiet. Välkommen att kontakta Margareta Allansson för prisuppgift och bokning på 08-441 76 55 eller info@dansmuseet.se. De program vi erbjuder just nu är:

Hela världen dansar

visning för förskola och lågstadiet

Följ med oss på en upptäcktsresa i Rolf de Marés fotspår, bland masker, dockor och kostymer från när och fjärran. Vi får en glimt av dansens förunderliga värld, gör en piruett som i balett och sedan virvlar vi runt och stampar i takt till underbar musik från olika kulturer. Hela världen dansar är ett program där barnen under en timme får en kortare visning av Rolf de Marés Dansmuseum, titta på film med dans från hela världen och sist men inte minst provar vi på några enkla danssteg.

Vi kan ta emot grupper med upp till 30 barn och programmet tar ca 60 min. Pris 1000 kr.

Afrikansk danslek

för förskola och lågstadiet med Klara Berggren och Lejonet Leo

Vi börjar med en kort introduktion om dans i Afrika. Att Afrika är en stor kontinent med varierande natur och många folkgrupper med olika traditioner, språk och danser. Klara visar en kort film med imponerande dans från olika länder i Afrika, allt ifrån djur-marionetter i Burkina Faso till frivoltsdans i Nigeria.

Sedan till dansar vi till härliga trumrytmer från Västafrika. Vi smyger ut i djungeln för att plocka frukt till en fruktsallad eller kanske hämta vatten i en brunn. Kan man dansa som en elefant? Mycket rörelse, rytm och dansglädje utlovas!

Vi tar emot grupper med upp till 30 barn och programmet tar ca 60 min. Pris 1 000 kr med musiker från Västafrika på djembe-trumma.

Balettdanslek

för förskola och lågstadiet med Carolina Larsson

Med enkla och roliga övningar lär vi oss grunderna i balett. Carolina visar en kort film med smakprov på några av balettens superstjärnor. Vi gör en piruett- lätt som en plätt! Sedan virvlar vi runt till underbar musik som får oss att känna oss som prima ballerinor och mästerdansörer.

Vi tar emot grupper med upp till 30 barn och programmet tar ca 60 min. Pris 1000 kr.

Hiphop danslek

för förskola och lågstadiet med Daniel Rörström

Tillsammans med Daniel provar vi på några enkla danssteg till cool
hiphop musik. Vi börjar med att titta på en kort film med olika stilar
inom streetdansen, allt ifrån breaking till locking. Det blir mycket
lek och rörelseträning.

Vi tar emot grupper med upp till 30 barn och programmet tar ca 60 min.
Pris 1000 kr

Showdanslek

för förskola och lågstadiet med Elsa Sjögren

Elsa öppnar dörren till showdansens fantastiska värld. Vi provar på en enkel koreografi inspirerad av allt ifrån Cats-musikalen till Michael Jackson. Först tittar vi på en kort film med smakprov på några av showdansens superstjärnor. Det blir mycket lek och rörelseträning.

Vi tar emot grupper med upp till 30 barn och programmet tar ca 60 min. Pris 1000 kr på Dansmuseet.

En värld av rörelse

visning för mellan- och högstadiet samt gymnasiet

Via masker, kostymer, dockor, konst och film ger vi oss in i dansens fantastiska värld. I samband med visningen visar vi en film på ca 20 min med dansinslag från hela världen.

Dansmuseets permanenta utställning är en interaktiv utställning baserad på museets grundare, Rolf de Marés samlingar. Ett magiskt besök bland masker, dräkter och filmer från världens alla hörn.

Programmet tar ca 60 min och visningen anpassas till gruppen. Pris 1000 kr.

Visningen kan kombineras med dansworkshop i hiphop eller västafrikansk dans mot en extra kostnad (1 000 kr hiphop, 2 000 kr västafrikansk dans). 

Vad är dans?

Skolbesök med filmvisning för mellan- och högstadiet samt gymnasiet

Dansmuseet besöker skolan med frågeställningen -Vad är dans? Under en timme visar vi film med dansinslag från hela världen och sedan har vi tid för frågor och diskussion.

Pris 1 000 kr per grupp. Pris heldag (4 grupper) 3 000 kr.

Filmvisningen kan kombineras med dansworkshop i hiphop eller västafrikansk dans på skolan mot en extra kostnad (2 000 kr hiphop, 3 000 kr västafrikansk dans).

Hiphop dansworkshop

för mellan och högstadiet samt gymnasiet med Daniel Rörström

Hiphop är en rytmisk och utmanande dansstil. Attityd, fotarbete, coola grooves, synkroniserade armrörelser och vågor genom är självklara inslag inom hiphop. Hiphop är en sammansmältning mellan gamla och nya streetdance-stilar och den utvecklas ständigt i takt med att nya stilar dyker upp och musiken förändras. Dessa stilar hämtar sin inspiration från såväl gatan som välpolerade musikvideos. Innan vi börjar dansa visar Daniel en kort film med olika streetdans-stilar och berättar om hiphopdansens historia och spridning över världen.

Nivån på dansen anpassas till gruppen. Workshopen är ca 60 min. Pris 1 500 kr.

Dansen kan kombineras med en kortare visning av Dansmuseet utan extra kostnad.

Vi kan även hålla dansworkshop på skolan. Pris 2 500 kr per grupp, pris heldag (4 workshops) 8 000 kr. 

Afrikansk dansworkshop

för mellan och högstadiet samt gymnasiet med Klara Berggren och musiker från Västafrika

Workshopen börjar med en introduktion om dans i Afrika. Hur används dansmasker? Finns den traditionella dansen kvar på landsbygd och städer i Afrika? Hur har den samtida dansen och musiken påverkats av dans och rytm från Afrika?

Vi provar på en av Västafrikas alla traditionella danser, ackompanjerat av trummor med musiker från Västafrika.

Nivån på dansen anpassas till gruppen. Workshopen är ca 60 min. Pris 2 500 kr.

Dansen kan kombineras med en kortare visning av Dansmuseet utan kostnad.

Vi kan även ha dansworkshop på skolan. Pris 3 500 kr per grupp, pris heldag (4 workshops) 12 000 kr.

Danspedagoger

Daniel Rörström har arbetat som lärare i över femton och är en mycket omtyckt och efterfrågad pedagog, dansare och koreograf. Han är utbildad på Balettakademien och bl.a i New York. Som dansare och koreograf har han jobbat med artister som t.ex Danny Saucedo, BOUNCE och Darin. På senare år har han fokuserat på hiphop och stepp nästan uteslutande. Han använder sin stora kunskap om hiphop-dansens historia under klasserna för att ge mening och djup till undervisningen, vilket är mycket uppskattat.

Klara Berggren har lång erfarenhet som danspedagog för både barn och vuxna, främst inom den västafrikanska dansen. Hon arbetar som museipedagog på Dansmuseet där hon håller i Afrikansk danslek och Hela världen dansar, för bokade och öppna barngrupper. Hon undervisar även på ett antal dansskolor i Stockholm. Klara Berggren tilldelades 2014 Lilian Runestams stipendium för barndanspedagoger.

Carolina Larsson har undervisat i dans sedan mitten på 1990-talet. Hon är utbildad dansare vid Balettakademien och utbildad danspedagog vid Dans och Cirkushögskolan och hennes huvudämnen är klassisk balett och jazzdans. Som dansare har hon bland annat arbetat med artister som Marie Serneholt, Veronica Maggio och Charlotte Perrelli. Carolina undervisar på ett flertal dansskolor i Stockholm.

Elsa Sjögren har undervisat barn och ungdomar i jazzdans under många år på ett flertal dansskolor. Hon är en mycket uppskattad pedagog som förmedlar stil och dansglädje. Elsa är utbildad på Danscenter, Dans och Cirkushögskolan samt på Broadway Dance Center i New York. Hon är en av dansarna i gruppen Salto Dance Company som utför olika dansuppdrag och koreograferar shower.

 

 

Öppettider

Tisdag – fredag 11.00-17.00
Lördag – söndag 12.00-16.00
Måndagar stängt 

Entré

Vuxna 120 SEK
Pensionär 80 SEK
Student 80 SEK
0–18 år FRI ENTRÉ
Dansmusei vänner FRI ENTRÉ

Hitta hit

Dansmuseet
Drottninggatan 17
111 51 Stockholm

Hitta oss på kartan

Bistro

Dansmuseets restaurang Bistro Rolf de Maré serverar franska och skandinaviska klassiker, lättare lunchrätter, vin, öl, desserter och nybryggt kaffe.

Läs mer på bistrorolf.net

Study Center

Dansmuseets bibliotek, videotek och arkiv utgör tillsammans Rolf de Maré Study Center.

Läs mer om hur du bokar tid

Nyhetsbrev

Prenumerera på museets nyhetsbrev och få information om vad som är på gång hos oss cirka fyra gånger per säsong.

Beställ nyhetsbrevet här

TripAdvisor

Tyck till och läs omdömen om Dansmuseet på TripAdvisor.

Biljetter

Köp biljetter till våra föreställningar via Kulturbiljetter.se eller boka via telefon 08 441 76 51. Du kan även köpa biljetter direkt i museets butik. 

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av vår webbplats. Läs mer

Dansmuseets hemsida www.dansmuseet.se använder cookies (kakor) som endast lagras temporärt på din dator. De är s k sessions-kakor. Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera under ditt besök på nätet.

Stäng